Page icon icon-palletering

TINE meieri

Palletering av ost i esker

Presentasjon

Sealing System har produsert og levert et anlegg til TINE Byrkjelo for håndtering og palletering av 10- og 20-kilos oster. Løsningen omfatter automatisering av kvalitetskontroll, etikettering og palletering av oster.

Anlegget kvalitetssikrer ostene ved bl.a. å kjøre dem gjennom en metalldetektor og kontrollere at emballasjen er vakuumtett før ostene palleteres.

Løsningen er solgt som en nøkkelferdig løsning, dvs. et anlegg som ved overtakelse er idriftssatt og testet, med opplært personale klar til produksjon.

Tine meieri

Kort fortalt

TINE er Norges største produsent av meieriprodukter som melk og ost. TINE Meieriet Byrkjelo produserer Norvegia® og brunost samt porsjonspakker med Norvegia®.

Funksjonsbeskrivelse

Mejeri palletering

Funksjonsbeskrivelse

Ostene mottas på produktbaner som transporterer ostene fram til metalldetektoren. Hvis det registreres feil i metalldetektoren, skyves de ut på en avvisningsbane.

Deretter kjører ostene videre på en modulbane som er utstyrt med en optisk enhet som fotograferer kaseinmerker som kan være festet på ostene. På kaseinmerket står det et tall eller et kryss. Disse ostene kan transporteres ut av cellen til manuell håndtering. Ostene fortsetter deretter til en vekt der de kontrollveies.

Så kjører ostene videre til en etikettmaskin som fester etikettene. Etikettene brukes til å sortere ostene i to kategorier: Kategori 1 er oster som har idealvekt. Kategori 2 er oster som har avvikende vekt. Det er også mulig å kjøre oster som har en svært avvikende vekt til avvisning. Den samme modulbanen er utstyrt med en strekkodeskanner, som leser av ostens strekkode og sorterer ostene i de to kategoriene.

Før ostene kjører ut til pickup-punktene ved roboten, løftes de opp fra banen med et vakuumsugeverktøy for å sikre at ostens emballasje holder vakuumet. Deretter er ostene klare til å bli palletert. 10-kilos oster samles to og to til et plukk. 20-kilos oster plukkes én om gangen. Begge plukkstedene kan håndtere 10- og 20-kilos oster.

Roboten plukker tomme paller og plasserer dem på de to palleteringsplassene. Så plukker roboten fire tomme plastbakker om gangen og plasserer dem på de to palleteringsplassene. Roboten plukker deretter ostene fra de to plukkstedene og legger dem i plastbakkene.

Pallebanesystemet etter de to palleteringsstedene er utstyrt med to pallekryss og en kjedebane. Det betyr at dette pallebanesystemet kan fylles med fulle paller uansett om pallene kommer fra det ene eller det andre palleteringsstedet.

Vi leverer alt innen end-of-line

Les mer om oss, servicen vår og de komplette pakkelinjene våre.

×
Har du spørsmål?

Kontakt Linus Rolinder

Ring +47 411 88 023Send e-postmelding

– eller fyll ut skjemaet under så tar jeg kontakt så snart som

Fyll ut alle felt

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet og hold deg oppdatert om siste nytt fra

Skriv inn navnet ditt
Skriv inn e-postadressen din E-postadressen er ugyldig
DanskEnglishNorsk