Page icon icon-palletering

Palsgaard

Palletering av sekker og kasser

Nytt helautomatisk robotpalleteringssystem

Præsentasjon

Palsgaard har anskaffet et system som virkelig skiller seg ut. Det kan nemlig håndtere både sekker og kasser på samme transportbånd og med samme vertikale transportører etc., på alle linjer.

 

Kort fortalt

Palsgaard er en global virksomhet fra Danmark. De spesialiserer seg innen kunnskap og produksjon av ingredienser som emulgatorer og stabilisatorer for tilsetningsstoffer, som tilsettes matvarer for å oppnå korrekt konsistens, tekstur, smak, duft og vitamininnhold.

Tidligere produksjon

Palsgaard sækketransport

Tidligere produksjon

Fra gamle maskiner til ny helautomatisk palleteringslinje

I tidligere produksjon hadde Palsgaard et gammelt system med over 20 år på nakken. Dette gamle systemet var utstyrt med pallelastere, og deler av palleteringen ble utført manuellt. Fleksibiliteten og omstillingen var en stor utfordring med det tidligere systemet, siden sekker og kasser ikke kunne håndteres på de samme linjene.

Dette gamle systemet hadde mange driftsstopper og krevde betydelig vedlikehold. Derfor besluttet Palsgaard at det var på tide å oppgradere utstyret og anskaffe et helautomatisk system som tilbyr større fleksibilitet og krever mindre vedlikehold.

Løsningen

Den nye pakkelinjen

Palsgaard har anskaffet et system som virkelig skiller seg ut. Det kan nemlig håndtere både sekker og kasser på samme transportbånd og med samme vertikale transportører etc., på alle linjer.

Til robotene har Sealing System spesialdesignet et multifunksjonelt robotverktøy, slik at et og samme verktøy kan håndtere sekker med en baghand-funksjon, og kassene suges fast med vakuum fra en boxhand. Mellomleggs papiret til pallene suges fast med en sheet gripper, som er armer montert på robotverktøyet. Fokuset har vært at Palsgaard skulle kunne håndtere forskjellige produkttyper med minimal omstilling.

Resultat

Resultatet av det nye systemet

En av de største fordelene med det nye systemet er fleksibiliteten. Det nye systemet er utstyrt med palleteringsroboter som erstatter de tidligere pallelasterne. Ved å bytte til palleteringsroboter oppnår Palsgaard langt større fleksibilitet, de kan håndtere alle produkter på alle linjer, og programmeringen av robotene er enklere, mer fleksibelt og raskere.

Omstillingen mellom forskjellige produkter på en linje er helautomatisk, noe som gjør det enkelt og raskt for operatørene å bytte program.

 

  • Enkel og rask omstilling
  • Større fleksibilitet
  • Brukervennlig betjening
Okura Ai1800 palleteringsrobot Sækkepalletering

Funksjonsbeskrivelse

Funksjonsbeskrivelse

Systemet består av fire interne transportlinjer, i form av modul- og rullebaner samt en vertikaltransportør, for produkttransport. De fire linjene fordeles på to Okura robotpalleteringsceller med tilhørende sheet- og pallelager. Robotverktøyet er et kombinert gripe- og vakuumverktøy som kan håndtere henholdsvis sekker og kasser, samt sheetpåleggelse.

Pick up-banen der roboten tar sekken har en innebygd vippefunksjon, som sørger for å fordele sekkenes innhold, som kombinert med et pressetårn sikrer at sekkene ligger stabilt og optimalt på pallen. Etterfølgende transporteres pallene på samme pallebane til påføring av toppfolie og palleomvikling for å beskytte pallen under transport. Til slutt får pallen påsatte etiketter på alle fire sider, hvor den deretter kjører ut på lageret.

 

Se våre andre løsninger 

Palleteringsmaskiner kan inngå i mange ulike intelligente pakkeløsninger.

×
Har du spørsmål?

Kontakt Linus Rolinder

Ring +47 411 88 023Send e-postmelding

– eller fyll ut skjemaet under så tar jeg kontakt så snart som

Fyll ut alle felt

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet og hold deg oppdatert om siste nytt fra

Skriv inn navnet ditt
Skriv inn e-postadressen din E-postadressen er ugyldig
DanskEnglishNorsk