Page icon icon-produktpakning

Danish Bottling

Pakking av flasker

Præsentasjon

Sealing System har levert, montert og integrert et komplett pakke- og palleteringsanlegg til Danish Bottling. Arbeidsprosessene har blitt automatisert og effektivisert.

Kort fortalt

Danish Bottling er en stor aktør innen produksjon av leskedrikker. Drikkevarer blir produsert i store mengder og med stor variasjon i produksjonen, for eksempel brus, energidrikker, mineralvann, private label og vann med smak – både for det danske og det europeiske markedet.

Tidligere produksjon

Det gamle produksjonsanlegget

Deler av den tidligere produksjonen foregikk gjennom manuelt arbeid, hvor kun noen av prosessene var automatisert fra før.

Grunnen til at Danish Bottling trengte nytt anlegg

Danish Bottling ønsket økt kapasitet på samme plass med samme mannskap. Maks-kapasiteten på det gamle utstyret var nådd. Danish Bottling har mange forskjellige produktvarianter og flaskestørrelser. Omstilling mellom produkttypene var tidkrevende og nødvendiggjorde omstilling av utstyret.

Virksomheten ønsket å effektivisere for å kunne produsere flere produkter og oppnå høyere kapasitet. En økt kapasitet på samme plass med samme mannskap ville bety større fortjeneste per enhet. Målet var altså å prosessere flere produkter gjennom systemet – for færre midler.

Løsningen

Den nye pakke- og palleteringsløsningen

Anlegget til Danish Bottling består av to pakke- og palleteringslinjer. En pallelasterløsning og en robotløsning for pakking og palletering av ½, 1 og 2 liters engangsflasker.

Pallelasterløsning

Den ene linjen består av Sealing Systems egen Ip-4 Greenline – en helautomatisk pallelaster som kan palletere store mengder med høy hastighet. Denne versjonen har to innganger. Den kan derfor palletere fra to pakkelinjer til to forskjellige paller via en transfer-vogn. Pallelasteren håndterer nå 21.000 ½-liters flasker i timen. I anlegget med pallelasteren finnes en transfer-vogn og pallbaner. Her blir pallene transportert på baner med innebygd bufferkapasitet.

Grønn profil – pallelasteren bruker servo-motorer i stedet for trykkluft, som sparer energiforbruk.

Robothåndtering og -palletering

I denne linjen transporteres flaskene på produktbaner til en KUKA håndteringsrobot som pakker flaskene i brett ved hjelp av et vakuum robotverktøy. Deretter transporteres flaskene videre i brettet til en krympefoliemaskin (sleevewrapping), som pakker brettet med flasker inn i folie, og påfører produktetikett. Flaskene palleteres av en KUKA palleteringsrobot, ved hjelp av en Box-hand griper på kvart eller EUR-paller.

Resultat og kunde tilfredshet

Resultatet av nytt pakke og palleteringsanlegg

Kapasiteten er doblet. Det håndteres dobbelt så mange produkter gjennom de nye anleggene.

Vesentlig raskere omstilling mellom produkttyper. Omstilling av produksjonen er betydelig raskere enn tidligere, da det kunne ta en halv til en hel time å omstille anlegget. I dag utføres omstillingen med et trykk på en knapp, som sørger for diverse innstillinger som justeringer av sidestyr.

Transfer-vogn. Pallbaner og transfer-vogn transporterer pallene, som dermed minimerer bruk av truck.

Bufferbaner. Bufferkapasitet er integrert i linjen på produkt- og pallbaner, slik at produksjonen ikke stanser.

Høyere grad av automatisering.

Energieffektiv/grønn profil. Spares energi ved bruk av servo-motorer.

Kunde tilfredshet

En god og smart løsning, som var annerledes enn det kunden selv hadde forestilt seg fra starten.

Et klart valg var den grønne profilen med servo-motorer, som bruker mindre strøm enn et tradisjonelt anlegg som kjører på pneumati. Valget sikrer også lengre levetid for reservedelene.

Se våre andre løsninger 

Palleteringsmaskiner kan inngå i mange ulike intelligente pakkeløsninger.

×
Har du spørsmål?

Kontakt Søren Boldt Mousten

Ring +45 7650 2158Send e-postmelding

– eller fyll ut skjemaet under så tar jeg kontakt så snart som

Fyll ut alle felt

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet og hold deg oppdatert om siste nytt fra

Skriv inn navnet ditt
Skriv inn e-postadressen din E-postadressen er ugyldig
DanskEnglishNorsk